Västra Esplanaden 5

Våren 2012. Utebutiken är inne på sitt 20:e år som friluftsbutiken i Umeå. Den "lilla butiken" växer ur kostymen och flyttar ihop med den stora i ny lokal. Samtidigt blir butiken på Storgatan outletinriktad.

Butiken på Västra esplanaden 5 är den kompletta friluftsbutiken. Här ryms ett brett utbud av konfektion från Fjällräven, Haglöfs, Norrøna, Bergans, Marmot, Tierra och The North Face tillsammans med prylar från Houdini, Ivanhoe, Canada Goose, Icebreaker, HanWag, Osprey, Meindl, Icebug, Keen, Teva, Timbuk2 för att nämna några. Förutom konfektion, reseprylar så som reseryggsäckar, kök och vattenrening mm. samt ett brett sortiment av låga kängor och skor så hittar ni har utrustning för skidalpinism, turåkning, klättring och kajak. 

Utebutiken Outlet

Storgatan 38, det var här allt började. Från den lilla hörnlokalen 1993 expanderade butiken till ca 200 kvm och fungerade som Outlet tills dess att vi lämnade byggnaden 2014. I och med detta flyttade Utebutiken Outlet in i vår "Megastore" på V:a Esplanaden 5, här hittar ni nu massor av fina kvalitetsprylar till ännu finare priser.